Fa'aputuga Fa'afoma'i

I le avea ai o le ave o fualaau faasaina, o le afifiina o vailaʻau e taua tele le sao i le faʻamautinoaina o le lelei o vailaʻau i le faagasologa o felauaiga ma le teuina, aemaise lava le afifiina i totonu e faʻafesoʻotaʻi saʻo fualaau.O le mautu o mea e faʻaaogaina e iai se aafiaga tuusaʻo i le lelei o vailaʻau.

Ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le covid-19 ia Tesema 2019, o kamupani pito i luga o le biotechnology ma vailaʻau o loʻo tuuto atu i le atinaʻeina o tui e faasaga i le faʻamaʻi.O le mea lea, i le 2020, ona o le siʻitia o tui puipuia covid-19 e GSK, AstraZeneca, Pfizer, Johnson & Johnson ma Moderna, o le manaʻoga mo vailaʻau faʻapipiʻi na faʻatupulaʻia tele.Faatasi ai ma le siʻitia o faʻatonuga o tui mai le lalolagi atoa, o le a sili atu le malosi o le itu manaʻomia o le fale faʻapipiʻi vailaʻau i le 2021.

E tusa ai ma le faʻataʻitaʻiga muamua, o le maketi o le gaosiga o vailaʻau faʻapipiʻi i le lalolagi o le a faʻateleina i lea tausaga ma lea tausaga mai le 2015 i le 2021, ma e oʻo atu i le 2021, o le maketi o le gaosiga o vailaʻau faʻapipiʻi i le lalolagi atoa o le a 109.3 piliona tala Amerika, faʻatasi ai ma le faʻatupulaia o le faʻatupulaia o tausaga taʻitasi. fua faatatau o le 7.87%.

O le Iunaite Setete o le lalolagi sili ona tele maketi afifiina vailaau. Mai le vaaiga o le tauvaga faaitulagi mamanu, e tusa ai ma faamatalaga, i le 2021, o le maketi a Amerika e tusa ma le 35%, o le maketi a Europa e tusa ma le 16%, ma le maketi a Saina e tusa ma le 15. %.O isi maketi na maua le 34%.I le aotelega, o maketi autu o le gaosiga o vailaʻau faʻapitoa i le lalolagi o loʻo taulaʻi i Amerika i Matu, Asia Pasefika ma Europa.

I le avea ai ma maketi pito sili ona tele i le lalolagi, o le maketi faʻapipiʻi vailaʻau i le Iunaite Setete e tusa ma le 38.5 piliona US tala i le 2021. E mafua ona o le manaoga faʻapipiʻi faʻapitoa na faia e le R & D taunuʻuga o vailaʻau fou, o loʻo i ai se sao lelei. i le faʻalauiloaina o le faʻalauiloaina ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapipiʻi fofo i le Iunaite Setete.E le gata i lea, o le atinaʻeina o fale gaosi oloa i totonu o le Iunaite Setete o loʻo faʻamanuiaina foi mai le i ai o kamupani tetele o vailaʻau ma le maua o tulaga faʻatekonolosi suʻesuʻega, e aofia ai le faʻateleina o tupe R & D ma le lagolago a le malo.O tagata autu na auai i le US pharmaceutical packaging market e aofia ai Amcor, Sonoco, wesrock ma isi kamupani taʻutaʻua i le lalolagi faʻapipiʻi alamanuia.Ae ui i lea, o le falemaʻi faʻapipiʻi vailaʻau i totonu o le Iunaite Setete e maualuga tele le tauvaga, ma e le maualuga le faʻaogaina o alamanuia.


Taimi meli: Sep-22-2022